Ofte stilte spørsmål angående forklaringsfilmer

Vi spesialiserer oss i produksjon av forklaringsfilmer for teknologifirmaer, fordi denne bransjen har en spesiell utfordring i å få kunder og investorer til å forstå hva det er de driver med. Forklaringsfilmen gjør informasjonen om disse produktene og tjenestene mer tilgjengelig, slik at folk SKJØNNER hva det går i, og firmaet dermed opplever økt interesse og salg.

 

Hva er en forklaringsfilm?

En forklaringsfilm er en liten film som i løpet av et par minutter presenterer et produkt eller en tjeneste, og belyser hva dette produktet eller tjenesten kan utrette for kundene. Det brukes ofte animasjon for å gi filmen et uhøytidelig og lettfattelig preg, og denne presentasjonsformen er langt mer effektiv og raskere enn å lese en tekst.

Hva er poenget med en forklaringsfilm?

Hvorfor bør jeg investere i en forklaringsfilm?, tenker du kanskje? Her er 3 gode grunner.

words are 20th

1. Ord på trykk er såååååå gammeldags

Text Vs Video for explainer video production

Internett gjør oss uhyggelig effektive, og vi vennes til å bruke så lite tid som mulig på ting som ikke interesserer oss eller umiddelbart fanger oppmerksomheten vår. Nyere statistikk viser at man leser bare 28% av alle ordene på en side, og takket være internett er de fleste nå dårligere til å konsentrere seg enn en gullfisk. Gullfisken greier hele 9 sekunder, mens mennesket bare orker å konsentrere seg i 8 sekunder om gangen.

For bedrifter som skal markedsføre et komplekst produkt er dette litt av en utfordring! Bruk av kun tekst i markedsføring gjør dessuten at man fremstår som gammeldags, og det siste en teknologibedrift ønsker, er å virke utdatert.

Konsekvensen av dette er altså at levende bilder er den store vinneren i internettets tidsalder. Noe som umiddelbart fanger oppmerksomheten, f.eks. en film, er det eneste som kan hindre besøkende i å klikke seg vekk fra websiden din. I en undersøkelse Forbes gjennomførte, kom det fram at over halvparten av forbrukere så reklamefilmer på YouTube minst én gang i uka, og vi ser at bruken av levende bilder fremfor tekst allerede er godt innarbeidet og foretrukket.

video is worth

2. En film sier mer enn tusen ord

Folk responderer bedre på bilder enn tekst, spesielt når man skal introdusere en ny og intrikat idé. Levende bilder fôrer seerne med nytt materiale hele tiden, og utfordrer kjedsomhet og laber interesse. Ett minutt med forklaringsfilm er ekvivalent til 1,8 millioner ord, ifølge forskning. Man sitter igjen med opp til 40% større forståelse fra en forklaringsfilm enn fra en tekst, og 90% sier at forklaringfilmer er svært nyttige.

Ikke bare er folk altså mer mottakelige for reklamefilmer, men de forstår dem også bedre når produktet presenteres i denne formen. Det betyr at forbrukerne også med større sannsynlighet vil gjennomføre en handel etter å ha sett en forklaringsfilm. Faktisk viser det seg at hele 64% er mer kjøpelystne.

Forklaringsfilmer vekker altså handlelysten i folk, og i tillegg står de for markedsføring på egen hånd, fordi…

people share videos

3. Filmene deles

En god forklaringsfilm kan ta av. Selskaper som DropBox og Salesforce har hatt filmer som har gått viralt, og deres konverteringsgrad økte med henholdsvis 10% og 20%.

Man kan oppnå stjernestatus med en interessant og nyvunnen forklaringsfilm i dagens SoMe-klima, ettersom man så enkelt kan nå frem til millioner av potensielle kunder. Har DU noengang hørt om en tekstreklame som gikk viralt?

CINéSYNs tilnærming til produksjon av forklaringsfilmer

explainer video production process

CINéSYN skaper enkle, strømlinjeformede filmer som tydeliggjør poenget for forbrukere og investorer. Vi samarbeider med kundene våre om konsept, manus, fortellerstemme (en profesjonell skuespiller fra New York City) og utforming helt til alle er fornøyde og forklaringsfilmen er skreddersydd din bedrift. Et bredt utvalg av grafikk-, 3D- og animasjonsmuligheter setter prikken over i’en og sørger for et imponerende førsteinntrykk.

I oppstartsfasen går CINéSYN gjennom din bedrifts websider og markedsføringsmateriale for å danne oss et bilde av hvem dere er. Deretter tar vi imot ønsker og ideer til forklaringsfilmen. Dersom det er mulig, sender vi ut en spørreundersøkelse til kundene deres for å høre hvilke spørsmål de eventuelt måtte ha i forbindelse med lansering av produktet eller tjenesten. På denne måten får vi luket bort mange av de første presserende spørsmålene og heller lagt til rette for at kundene trykker på ’Kjøp’-knappen. I samarbeid skriver vi manus, før vi begynner på animasjonen, hvor du som kunde kan lene deg tilbake og ta det helt med ro. Vi endrer og reviderer selvfølgelig underveis, og gir oss ikke før du er 100% fornøyd.

Vårt fokus på kvalitet og kundeservice betyr at klienten sitter igjen med en lekker og effektiv forklaringsfilm. Ta en titt på noe av det vi har gjort tidligere, hvis du vil se det med egne øyne.

 30 SEKUNDER1 MINUTT90 SEKUNDER
€3,950€5,600€7,200
Manusprice-checkprice-checkprice-check
Dreiebok/Storyboardprice-checkprice-checkprice-check
Uttrykk tilpasset firmaets merkevareprice-checkprice-checkprice-check
Ubegrenset antall endringerprice-checkprice-checkprice-check
Stemmepålegging gjort av profesjonell skuespillerprice-checkprice-checkprice-check
Animasjonprice-checkprice-checkprice-check
Lyddesignprice-checkprice-checkprice-check
Musikkprice-checkprice-checkprice-check
Publiseringprice-checkprice-checkprice-check
Gjennomsnittlig produksjonstid4 uker5 uker6 uker
Kom i gangKom i gangKom i gang

Are you ready to get started on your explainer video production? Choose an option above or use the inquiry page to contact us today!