Din egen Pixar-film: Whiteboard er dødt

Med mindre du er et romvesen som nettopp har landet på jorda, eller et lite spedbarn, kjenner du til YouTube. Og når du har tatt for deg av dette videokoldtbordet, har du antakeligvis kommet over en del whiteboard-filmer. De viser deg alt mulig, som hvordan du lager en suveren PowerPoint-presentasjon, hvordan du får best mulig pris for huset ditt, hvordan blockchain fungerer, eller hvilken forsikring du burde overveie å kjøpe for dine barn.

Slik lager du en enestående forklaringsfilm for forsikringsselskapet ditt

Forholdet mellom hvor attraktivt et produkt er, og hvilket medie som brukes til å promotere det, er ofte omvendt proporsjonalt: Jo mindre interessant produktet er, desto mer fengslende må reklamen være. Ingen produktkategori demonstrerer dette like bra som forsikring, som, til tross for sin tørre karakter, skal ha æren for en drøss av underholdende reklamer. Men la oss nå snakke om forklaringsfilmer for forsikringer og hvorfor de kunne fungert bedre i den digitale verden vi for øyeblikket blomstrer i.

7 tips til hvordan du lager et sinnssykt godt forklaringsfilmmanus

Uansett hvor kul animasjon du har, eller hvor silkemyk fortellerstemmen i filmen din er, er den avgjørende komponenten for selskapet ditt manuset til forklaringsfilmen. Hvis du skal få det meste ut av forklaringsfilmen din, må du forstå hvordan manuskriptet presenterer hele budskapet ditt. Manuset er tross alt ikke bare stemmen du hører mens bildene forandrer seg. Manuset er det som får bildene til å forandre seg, det driver filmen fremover og får frem budskapet.

Forklaringsfilm i det norske markedet – hva passer best for din bedrift?

I Norge utvikles det stadig nye prosjekter, både i offentlig og privat sektor. Innen IT kan det være snakk om tunge digitale løsninger for offentlige aktører, eller mindre prosjekter i det private markedet. Dette kan være større tekniske systemer innen olje- eller konstruksjonsbransjen – eller for eksempel en ny teknisk løsning for det private hjem. Uansett omfang, kundegruppe og eventuelle samarbeidspartnere vil det være behov for å formidle ideen bak prosjektet så kortfattelig og enkelt som mulig. Med forklaringsfilm fra CINéSYN får du et verktøy som din bedrift kan dra nytte av i lang tid fremover.

Animasjonsvideo – innhold som engasjerer

Når dine kunder scroller, flikker og sveiper seg gjennom de utallige mediene på nett så er det ingen hemmelighet at deres vindu for oppmerksomhet raskt blir smalt. De blir bombardert med et mangfold av inntrykk fra forskjellige kanaler, og evnen til å oppfatte informasjonen svinner fort hen. For deg og din bedrift handler det om å huke tak i dine potensielle kunder gjennom relevant innhold som engasjerer. En forklarende animasjonsvideo gjør denne jobben glimrende.

Forklaringsvideo: øker interesse og skaper trafikk for din bedrift

For dine kunder kan det teknologiske landskapet være utfordrende å traversere. Med så mange ulike digitale plattformer og løsninger som finnes er det heller ikke så rart. Da kan det være lurt å skille seg ut i mengden med en forklaringsvideo. Fordelene er mange – du fanger umiddelbart kundens oppmerksomhet, og kan på en enklere måte presentere din idé eller konsept. Det er også mye større sannsynlighet for at potensielle kunder når ut og tar kontakt med din bedrift. En forklaringsvideo tilbyr også en tilgjengelighet som ikke kan sammenlignes med noe annet: den kan integreres i alle dine plattformer, og den kan enkelt deles gjennom sosiale medier. Noen ganger går de også viralt!
Firmavideo

Du prøvde deg på en firmavideo, og det funket ikke. La oss forklare hvorfor!

Etter mye om og men, hardt arbeid og endel diskusjon avdelingene imellom, har bedriften din omsider fått laget en firmavideo. Du er nå i godt selskap, sammen med alle de fancy nye tech-bedriftene som media tilsynelatende elsker. Men, etter den søte kløe kommer den sure svie, og det var rett tilbake til striskjorte og havrelefse da dere innså at videoen dere hadde jobbet så hardt med var en eneste stor fiasko. Spørsmålene rant på; hvorfor, hvordan, hvem sin skyld er dette? Det var et slag i ansiktet, ingen tvil om det, men ikke vær for rask med å avskrive firmavideoen for godt. Sannheten er at det er ganske vanlig å feile, og ikke la en nybegynnertabbe ta gnisten fra deg. Se fremover, og prøv i stedet å finne ut hvor feilen ligger. Vi bistår deg med denne analysen og peker på hvilke områder som trenger å forbedres. Vi sier ikke at vi har løsningen på alt, men punktene som følger er som regel tuene som velter lasset. På den andre siden finnes det flere lyspunkter, og det er bare en fordel å være ny i gamet. Da er ikke gammel vane vond å vende, og veien til suksess ligger fremfor deg.