Vi spesialiserer oss på produksjon av forklaringsfilmer for teknologifirmaer. Denne bransjen har ofte utfordringer med å få kunder og investorer til å ordentlig forstå hva de driver med. Forklaringsfilm gjør informasjonen om disse produktene og tjenestene mye mer tilgjengelig, slik at folk SKJØNNER den faktiske verdien av produktet ditt – slik at du kan oppleve økt interesse og salg!

Hva er en forklaringsfilm?

En forklaringsfilm er en liten film som i løpet av et par minutter presenterer et produkt eller en tjeneste, og belyser hva det kan utrette for kundene. Vi bruker ofte animasjon for å gi filmen et lettfattelig preg som engasjerer og som er dynamisk i sin presentasjonsform. Vår erfaring er at en film er langt mer effektiv og raskere å lese enn en tekst.

Hva er poenget med en forklaringsfilm?

Hvorfor bør jeg investere i en forklaringsfilm tenker du kanskje? Her er 3 gode grunner.

words are 20th

1. Ord på trykk er såååååå gammeldags

Text Vs Video for explainer video production

Internett gjør oss uhyggelig effektive, og vi vennes til å bruke så lite tid som mulig på ting som ikke interesserer oss eller umiddelbart fanger oppmerksomheten vår. Nyere statistikk viser at man leser bare 28% av alle ordene på en side, og takket være internett er de fleste nå dårligere til å konsentrere seg enn en gullfisk. Gullfisken greier hele 9 sekunder, mens mennesket bare orker å konsentrere seg 8 sekunder om gangen…

For bedrifter som skal markedsføre et komplekst produkt er dette litt av en utfordring! Bruk av kun tekst i markedsføring gjør dessuten at man fremstår som gammeldags, og det siste en teknologibedrift ønsker, er å virke utdatert!

Konsekvensen av dette er altså at levende bilder er den store vinneren i internettets tidsalder. Et medium som umiddelbart fanger oppmerksomheten, f.eks. en film, er det eneste som kan hindre besøkende i å klikke seg vekk fra hjemmesidene dine. I en undersøkelse Forbes gjennomførte kom det fram at over halvparten av forbrukerne så forklaringsvideo på YouTube minst én gang i uka, og vi ser at bruken av levende bilder fremfor tekst allerede er godt innarbeidet og foretrukket.

video is worth

2. En film sier mer enn tusen ord

Folk responderer bedre på bilder enn tekst, spesielt når man skal introdusere en ny og intrikat idé. Levende bilder forer seerne med nytt materiale hele tiden, og utfordrer kjedsomhet og laber interesse. Ett minutt med forklaringsfilm kan sammenlignes med 1,8 millioner ord, ifølge forskning. Man sitter igjen med opp til 40% større forståelse fra forklaringsfilm enn fra en ren tekst, og 90% sier at forklaringfilmer er svært nyttige.

Ikke bare er folk altså mer mottakelige for forklaringsfilm, men de forstår dem også bedre når produktet presenteres i denne formen. Det betyr at forbrukerne også med større sannsynlighet vil gjennomføre en handel etter å ha sett en forklaringsfilm. Faktisk viser det seg at hele 64% er mer kjøpelystne.

Forklaringsfilmer vekker altså handlelysten i folk, og i tillegg står de for markedsføring på egen hånd, fordi…

people share videos

3. Filmene deles

En god forklaringsfilm kan ta av! Selskaper som DropBox og Salesforce har hatt filmer gå viralt, og deres konverteringsgrad økte i tråd med dette.

Man kan oppnå stjernestatus med en interessant og nyvunnen forklaringsfilm i dagens SoMe-klima, ettersom man så enkelt kan nå frem til millioner av potensielle kunder. Har DU noengang hørt om en tekstreklame som gikk viralt?

CINéSYNs tilnærming til produksjon av forklaringsfilmer

explainer video production process

CINéSYN skaper enkle, strømlinjeformede filmer som tydeliggjør poenget for forbrukere og investorer. Vi samarbeider med kundene våre om konsept, manus, fortellerstemme (en profesjonell skuespiller fra Norge eller New York, USA) og utforming helt til alle er fornøyde og forklaringsfilmen er skreddersydd etter din bedrifts verdier. Et bredt utvalg av grafikk-, 3D- og animasjonsmuligheter setter prikken over i’en og sørger for et imponerende førsteinntrykk.

I oppstartsfasen går CINéSYN gjennom din bedrifts websider og markedsføringsmateriale for å danne oss et bilde av hvem dere er. Deretter tar vi imot ønsker og ideer til forklaringsfilmen. Vi har også et skjema for å best mulig kunne forstå deres produkt eller tjeneste. Etter startprosessen er ferdiggjort, går vi løs på manus og storyboard, før vi begynner selve animasjonsarbeidet. Du som kunde kan lene deg tilbake og ta det helt med ro. Vi endrer og reviderer selvfølgelig underveis, og gir oss ikke før du er 100% fornøyd.

Vårt fokus på kvalitet og kundeservice betyr at klienten sitter igjen med en lekker og effektiv forklaringsfilm. Ta en titt på noe av det vi har gjort tidligere, hvis du vil se det med egne øyne.

For å gjøre det enkelt for våre kunder har vi valgt å ha ett fast produkt, 1 minutt for 49,000. Det er inklusive norsk skuespiller som stemme og et originalt design basert på din bedrift.

Er du klar til å starte din forklaringsfilmproduksjon? Send oss en melding med det samme!