Du har åtte sekunder på deg til å fange folks oppmerksomhet når de besøker hjemmesiden din. Enhver oppstartsbedrift som ikke er grunnlagt av noen over 40, har allerede eller er i gang med å få lagd en bedriftsfilm til det ferske firmaet sitt.

Stopp opp og la det synke inn et øyeblikk. Åtte sekunder er ikke særlig lenge, så du må finne ut hvordan du skal levere en masse informasjon fort. Det er nettopp derfor vellykkede selskaper bruker startup-filmer. Hvis de lages riktig, starter disse filmene med et smell, og de får seerne på kroken umiddelbart. Perfekt utførte forklaringsfilmer får folk til å se på lenge etter åttesekundersmerket.

Hva skjer hvis filmen er mindre enn perfekt? Besøkerne dine kommer til å ta beina på nakken, eller i det minste finne en annen hjemmeside. Ikke la det skje. Unngå noen av disse de vanligste feilene, slik at gjestene dine blir for å høre hele salgstalen din:

1. Filmen din er en narsissists lekeplass

Ah, narsissisten (nei, ikke Donald Trump). Han er ikke en morsom type å ta med ut på middag, og han lager ikke særlig gode filmer heller. Du må snakke om kunden og hans eller hennes problemer i stedet for å fokusere på din egen merkevare. Når du snakker om merkevaren, burde det være for å tilby en løsning, ikke for å skryte.

Hvis du løser problemene deres, vil de innse at du er dyktig, uten at du trenger å fortelle dem det.

2. Startup-filmen din varer og rekker

Som du vet, har seere kort oppmerksomhetsevne. Du har bare åtte sekunder på å lokke dem til deg, og deretter kan de forsvinne når som helst. Hvis du vil holde seerne dine engasjerte, kutt lengden på filmene dine. Filmer som er under to minutter, får best resultater. Oppstartsbedrift-filmer som er lengre enn det, kommer til å miste seere.

Når du bestiller en forklaringsfilm til en oppstartsbedrift, får du velge mellom forskjellige lengder. Hvis et selskap prøver å få deg til å kjøpe en film som varer mer enn to minutter, prøver de å lure deg. Velger du en som varer mellom 30 og 90 sekunder, treffer du spikeren på hodet.

3. Du bruker massevis av teknisk sjargong

Ingen kjenner bedriften din like godt som deg, så teknisk sjargong er kanskje førstespråket ditt. Hvis hovedpublikummet ditt fortsatt bruker ord som ”duppeditt” når de snakker om teknologi, bør du ikke kaste om deg med ord som octa-core og ZigBee. Snakk til tilskuerne dine i deres språk. Bare sånn kan du oppnå resultater. Hvis folk må bruke en ordbok eller et leksikon for å komme seg gjennom oppstartsbedriftsfilmen din, kommer de til å forsvinne et annet sted.

4. Du glemmer målgruppen din

Enhver suksessfull markedsføringskampanje starter med en kunde-avatar. Denne avataren representerer målgruppen din og inneholder

 • alder
 • utdannelsesnivå
 • kjønn
 • innkomst
 • karriere
 • Bruk litt tid på å se på analysene dine, og lag deretter avataren din. Send avataren til et kompetent filmproduksjonsteam, som bruker den til å skape animasjon. På den måten vil kundene dine seg selv i filmen.

  5. Du er utroverdig

  Selskaper vil se best mulig ut i oppstartsbedrift-filmene sine. Det er forståelig, men du må fortsatt være troverdig. Overveldende 91 % av forbrukere setter mer pris på ærlighet enn produktets nytte og merkets tiltrekniskraft og popularitet. Hvis du fremfører budskapet ditt enkelt, ærlig og troverdig, vil det gi en høyere avkastning på investeringen (ROI).

  Hvordan viser du troverdighet i forklaringsfilmen din? For det første må du kaste skabelonene ut av vinduet. Hvis noen merker at du bruker en skabelon, vil troverdighetspoengene dine rase umiddelbart. Forbrukere krever originalitet. Hvis du jobber ut fra en form andre har skapt, snylter du bare på andres suksess og arbeid.

  Det neste du må gjøre, er å vise frem personligheten din. Ja, du skal bruke animasjon, men du kan fortsatt vise frem hvem dere er som selskap. Det vil gjøre det lettere for andre å knytte seg til deg, og dermed øke troverdigheten din. Til slutt må du være ærlig. Ikke smør for tykt på eller gi løfter du ikke kan holde. Hvis lovnadene dine er for gode til å være sanne, vil ikke folk tro på deg.

  6. Du klarer ikke fortelle en historie

  Du har mindre enn to minutter til å få frem poenget ditt. Det betyr at du ikke har tid til en historie, ikke sant? Feil. Historiefortelling er viktig i videoer av alle lengder, også startup-filmer. Du kan fokusere på et problem publikum har, og så guide dem gjennom løsningen. Det trenger ikke være en dyp historie. Du skriver tross alt ikke Krig og fred. Bare lag en liten historie for å lokke besøkerne dine, og se dem bite på kroken.

  7. Overgangene er for springende

  En proff oppstartsbedrift-film burde gå sømløst fra en idé til den neste. Hvis overgangene er usammenhengende, klarer du ikke å holde på seerens oppmerksomhet.

  Tenk på hvordan TV-programmer viser overganger mellom scenene. De overfører en rest fra den ene scenen til den neste, så alt henger sammen på en fornuftig måte. Det samme må du gjøre med dine filmer.

  8. Du glemmer å legge til en handlingsoppfordring

  Mennesker har fri vilje, men de gjør vanligvis som de blir fortalt. Fortell folk at de skal klikke, så klikker de. Si at de skal kontakte deg for en gratis konsultasjon, så gjør de det. Uheldigvis er det noen oppstartsbedrifter som ikke har med en handlingsoppfordring i forklaringsfilmene sine. Det betyr at folk ser filmene, men ikke handler etterpå. I stedet lukker de videoen og fortsetter med dagen sin. Unngå dette problemet ved å legge til en tydelig handlingsoppfordring i filmen din.

  Først må du bestemme deg for hva du ønsker å oppnå. Vil du at folk skal sende deg en e-post eller melde seg på en gratis prøveperiode? Kanskje vil du at de skal bestille en demo. Når du har bestemt deg for hva du vil at de skal gjøre, kan du fjerne gjettingen og legge til en handlingsoppfordring. Du må også ta med en handlingsoppfordring-knapp de kan klikke på, enten på slutten av filmen eller rett under den.

  Å unngå feil er nøkkelen til å lage gode oppstartsbedriftsfilmer. Slik kan du publisere filmer som forklarer hva du driver med, og som tiltrekker nye kunder. Hva synes du selskaper skal unngå når de lager forklaringsfilmer? Syng ut i kommentarfeltet nedenfor.